YAZIM (İMLA) KURALLARI İLE İLGİLİ TEST SORULARI 2

YAZIM (İMLA) KURALLARI İLE İLGİLİ TEST SORULARI 2

 

11.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?

a)       Anlaşılan bura da rahat yok bize.

b)       Aile’lerin bu konuda aykırı davranmaması gerekiyor.

c)       Bu pikniğe Mehmet’siz gitmeyiz.

d)       Demek ki bizim iyiliğimizi düşünüyormuş.

e)       Bu acaip saç rengi bu yıl modaymış.

 

12.  Aşağıdaki dizelerin hangisinde altı çizili sözcüğün yazımında yanlışlık yoktur?

a)      Böylemiydi benim insanlarım

b)      Temiz şeyler düşündük ter temiz

c)      Dünyayı dolu dizgin sevenler

d)      Koklayasıgeldi bütün sevgileri

e)      Terketmedi sevdan beni

 

13.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?

a)      Ahmet ağa güvercinlerine gözü gibi bakıyor.

b)      Elmanın eşkimsi bir tadı vardı.

c)      Anlışanlı zaferlerle doludur tarihimiz.

d)      Şehrin birçok yerinde parklar vardı.

e)      Onu görmiyeli yıllar oldu.

 

14.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?

a)      Sabahki adam, 2’inci odada sizi bekliyor.

b)      Ondan haber almayalı yirmibir gün oldu.

c)      Onlar da gidince evde yapayalnız kaldı.

d)      Böyle davranmakla hiçte iyi yapmadığını anladı.

e)      “Ben hata yapmadımki cezalandırılayım.” dedi.

 

15.  Çamlıbelden Tokat’a doğru

Tozlu yolların aktığı ırmak

Ben seni çokdan unuttum

Sende unuttunmu, dön geri bak

Bu dizelerde aşağıdakilerin hangisinden kaynaklanan bir yazım yanlışı yoktur?

a)      “de” ekinin yazımı

b)      “mi”nin yazımı

c)      kesme işaretinin kullanılmaması

d)      “de” bağlacının yazımı

e)      ünsüz benzeşmesine aykırılık.

 

16.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ki”nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?

a)      Artık anladım ki, sensizliğe dayanamam.

b)      Şimdiki aklım olsaydı, öyle davranmazdım.

c)      Bu durumda kim kime ne desinki!

d)      Bak bizimki yine oyuncağını kırmış.

e)      Bu yılki ürün, geçen yılkine göre çok az.

 

17.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcüğün yazımı doğrudur?

a)      Ucuzca bir otel arıyordu.

b)      Ahbapca bir tutum takındı.

c)      Kendisinden yaşca hayli küçüktü.

d)      Başını hafifce öne eğdi.

e)      Beğenmediğini açıkca söyledi.

 

18.  Aşağıda verilenlerden hangisinde bir yazım yanlışı yapılmamıştır?

a)      Onlarla bugün saat üçde buluşacağız.

b)      Bu gece ki toplantıya gelmeyecekti.

c)      O da bu kitabı oku muyordu.

d)      Bir kaç kişi bu konuyla ilgileniyor.

e)      Onlar da kaşık, çatal, bıçak almışlardı.

 

19.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?

a)      Çamlıbel’den Tokad’a doğru.

b)      Tozlu yolların aktığı ırmak!

c)      Ben, seni çokdan unuttum.

d)      Sen de unuttunmu, dön geri bak.

e)      Hamutlar şakşak eder, dön geri bak.

 

20.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?

a)      Tüfek icat oldu, mertlik bozuldu, deyip okuyup yazmayı da bırakmıştı.

b)      İkisi de yep yeni insanlar oluvereceklerdi.

c)      Bir çift sözetmeme iznin var mı, dedi.

d)      Bu dağların başında pınarlar varki suyun güzel anası pınarlar.

e)      Oysa ki ne sanat, ne tarih bakımından hiç bir değeri yoktur.

 

 

 

 

CEVAPLAR:  11.d    12.c    13.d    14.c    15.a    16.c    17.a   18.e    19.b    20.a

 

YAZIM (İMLA) KURALLARI İLE İLGİLİ TEST SORULARINA DEVAM ETMEK İÇİN TIKLAYIN

Başarılar…


Yorum Yaz
Arkadaşların Burada !
Arkadaşların Burada !